Biscuiti cu scortisoara

de T I M E A in Dulciuri, 7 Dec 2013 | 22633 vizualizari

 

Biscuitii acestia sunt perfecti pentru perioada aceasta a anului. Aroma puternica de scortisoara, forme specifice Sarbatorilor de iarna si o atmosfera calda alaturi de cei dragi.

 

INGREDIENTE

  • 250 gr unt sau margarina
  • 1 ou
  • 150 gr zahar
  • 1 ling praf de copt
  • un varf de cutit sare
  • 1 esenta de vanilie
  • 2 lingurite scortisoara
  • aprox 500 gr faina
  • Glazura:
  • aprox 20 lingurite zahar pudra
  • aprox 1/4 zeama de lamaie
  • 2 lingurite scortisoara
  • bombonele colorate pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu scortisoara:

Punem intr-un bol untul, zaharul si oul si amestecam cu un tel. Adaugam apoi pe rand sarea, esenta, praful de copt si praful de scortisoara. La final incorporam treptat faina, cam trei sferturi dupa care turnam pe masa tapetata cu faina si incorporam si restul de faina.

Lasam aluatul pe masa de lucru aprox 20 min.

Intindem aluatul pe masa tapetata cu faina si decupam stelute si clopotei pe care ii asezam in tavi tapetata cu hartie de copt. Le coacem in cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de 10-12 minute.

Le scoatem din cuptor si le lasam sa se raceasca. 

Pregatim glazura (eu am pregatit in doua transe pentru ca se intareste si se lucreaza mai greu cu glazura intarita) amestecand zaharul cu scortisoara si sucul de lamaie. Obtinem o glazura pe care o intindem cu o lingurita sau cu o pensule pe formele noastre. Presaram imediat bombonele colorate.

Asezam formele glazurate pe platouri sau pe masa si lasam sa se intareasca glazura.

Pastram biscuitii in cutii de metal. Se pot tine astfel 2-3 saptamani sau chiar mai mult.


Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

  Limonada a la Cleme - racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Biscuiti cu tarate de ovaz